КНСБ: 24 000 лева данъчна ваканция за млади семейства

КНСБ: 24 000 лева данъчна ваканция за млади семейства

Целевото подпомагане за бедни да не е само за отопление, а и за вода. Това предлагат от КНСБ. Идеята на синдиката е да се предоставят защитени ваучери, които да осигуряват 5,8 кубика вода на човек. Освен това, е договорено с правителството гарантираният минимален доход, според който се получават целевите помощи да се увеличи от 75 лв. двойно на 150 лв. до 2020 г.

Девет промени промени в данъчната политика, които според КНСБ ще дадат възможност за по-справедливо разпределение на приходите и разходите в бюджета 2020 предлагат от профсъюза. Да се въведе необлагаем минимум равен на минималната работна заплата, като той се приспада от всяка работна заплата, така се получават две ставки – една с 0 данъчна ставка и една с 10%. Според експертите на КНСБ, една от мерките за подобряване на демографската ситуация у нас е да се въведе данъчна ваканция за младите семейства, която да е примерно 24 000 лева. Ако заплатите на членовете на семейството са малки, ваканцията ще е по-дълга, при по-високо месечно възнаграждения сумата ще се изразходва по-бързо. Това била една от политиките на Тръмп в Щатите. Мярка за увеличаване на раждаемостта биха били и безлихвени кредити за жилище с ангажимент 15 години работа в България.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.