Книгите във врачанската библиотека на 72-часова карантина

Книгите във врачанската библиотека на 72-часова карантина

Всички върнати от читателите книги ще бъдат под 72-часова карантина, съобщи директорът на регионалната библиотека „ Христо Ботев“ Силвия Врачовска. 

От 14 май библиотеката във Враца започва да обслужва читатели в отделите „Заемна за дома“, „Детски отдел“, филиал в ж.к. „Дъбника“ и „Обща читалня“ при строго спазване на социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.
„До 13 май в библиотеката е направено пълно почистване на фондовете и инвентаризация“, добави Врачовска. 
В сградата и залите на библиотеката няма да бъдат допускани хора без маски. Ще се допуска по един читател, а останалите ще трябва да изчакат реда си на разстояние не по-малко от 1.5 метра. 
В „Обща читалня“ могат да влизат до трима потребители, а читателските места ще бъдат разположени на отстояние от 2 метра. Отделът ще работи за справки и времето, което може да бъде прекарано в помещението е до 30 минути.  
В отделите не се допуска използването на читателските компютри от потребителите.
В сградата на библиотеката не се допуска струпване на хора на опашки и в групи на разстояние по-малко от 1.5 метра.
Отделите „Краезнание” и „Изкуство“ ще работят по заявки, предварително изпратени на имейл. Необходимата информация ще бъде предоставена на следващия работен ден в отдел „Заемна за дома“. 
Справочно-библиографски и информационен отдел ще обслужва дистанционно чрез запитване на имейл. В кратки срокове ще се връща сканираната информация, с която библиотеката разполага.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.