Кметът на Перник иска общината да тегли заем

Кметът на Перник иска общината да тегли заем

Кметът на Перник Станислав Владимиров иска местният Общински съвет да даде съгласие общината да изтегли овърдрафт с максимален размер 3.5 млн. лв., съобщава БНР.  Парите са необходими за разплащане на просрочени задължения.

Поради COVID-кризата финансовото състояние на общината не е добро и това затруднява нормалното й функциониране, се казва във внесената от кмета докладна в Общинския съвет.

Освен съгласие от страна на съветниците за овърдрафт, Станислав Владимиров настояваl за бъде взето решение и за поемането на нов безлихвен заем от централния бюджет на стойност 4.2 млн. лв, с който да бъдат върнати стари заеми към бюджета, чието възстановяване не е възможно в рамките на текущата година.

Ако старите заеми не бъдат възстановени, общинският бюджет ще бъде утежнен с допълнителни плащания и санкции. Двете докладни са внесени в Общинския съвет и ще бъдат разгледани на предстоящата ноември сесия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.