Кметът на Пазарджик връчи годишните награди „Св. Св. Кирил и Методий“
2

Кметът на Пазарджик връчи годишните награди „Св. Св. Кирил и Методий“

На тържествена церемония в концертна зала“ Маестро Георги Атанасов“ кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи годишните награди за култура и образование „ Св.св. Кирил и Методий“ на изявени учители, директори на учебни и детски заведения и дейци на културата и изкуството в общината.

Всички знаете откъде тръгнахме, какво развихме в нашия град, какво направихме за детското образование, за средното – с което се гордеем, за това да подобрим физическата среда, да подобрим отношенията, да подобрим качеството на образованието. Защото няма нито едно училище не санирано в общината, нито една детска градина. Няма нито една културна институция, не срещнала нашата подкрепа“, каза кметът на общината Тодор Попов при връчването на наградите. Знаете, че Пазарджик толкова години не съкрати нито един творец, а разви театър, музей, оркестри и ансамбли. Всичко, което имахме, ние го развихме и надградихме. Независимо от такива периоди на кризи, които всъщност са и полезни, защото изчистват шлаката и оставят стойностните неща в живота. Това в крайна сметка са нови възможности. Това, което сме постигнали, знам с колко труд го е направил всеки един от нас, знам какво значи на управляваш една система, независимо колко голяма е тя, знам каква отговорност е това.

Затова независимо от ситуацията, в Пазарджик ще има пари за образование, за култура, пари ще има за нашите художници и писатели, за нашите хора на изкуството, за всички, които създават самочувствието ни и остават в историята по този начин!“, категоричен е Попов.

„Искам да сме хора със самочувствие и да го показваме. Не случайно Пазарджик е градът с най-много национални литературни награди, градът на най-много хора, които правят така, че ние да светим на културния и образователния хоризонт на страната. Радвам се, че тази криза беше полезна с това ние като общество да разберем кои са важните и значими хора в нашето общество.

Сред наградените са актьорът от Драматично-кукления театър“ К.Величков“ в града Димитър Терзиев, поетесата Цветанка Убинова, директорът на местната Езикова гимназия „ Бертолт Брехт“ Велка Недялкова, пианистът Емануил Иванов и др. Отличието за цялостен принос в развитието на културата на Община Пазарджик и статуетката „Кирил и Методий” тази година получи художникът и виден общественик, почетен гражданин на Пазарджик Марин Маринов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.