Кметът на Пазарджик: Във времена на криза се виждат отговорните като г-н Пеевски (ИНТЕРВЮ)

Кметът на Пазарджик: Във времена на криза се виждат отговорните като г-н Пеевски (ИНТЕРВЮ)

„Благодаря на най-големия дарител на МБАЛ-Пазарджик – г-н Делян Пеевски", заяви днес кметът на общината Тодор Попов, който благодари на всички дарители, помогнали в извънредното положение на най-голямото здравно заведение в областта. Общо даренията за болницата са около 150 000 лева, като депутатът и издател на "Телеграф медиа" Делян Пеевски е дал 82 000 лева от тях, както и няколко респираторни апарата и защитни облекла за работещите в болницата в Пазарджик,  стана ясно от думите на Попов.

За всички тези, които правят така, че да ни вдъхнат кураж, а и да помогнат на заболелите от коронавирус. За това се иска самообладание, смелост, отговорност и ние също трябва да ги подкрепим в този момент“ , категоричен е Тодор Попов.

Той благодари на всички граждани на община Пазарджик, които полагат усилия за това да се спазват мерките и проявяват дисциплина, търпение и отговорност. Кметът на Пазарджик изказа благодарност и на жителите на общината, които я подкрепят, като плащат местните данъци и такси. Чрез медиите той помоли гражданите да бъдат отговорни и при възможност да си платят задълженията, защото не иска да се случва това, което започва в много български общини.

„Поради липса на приходи, там започват да съкращават доста хора и дейности. Много се надявам и ще направя всичко възможно, в община Пазарджик ние да запазим целостта на всички услуги и дейности, които ние развиваме и сме развивали в годините, но за това се изисква и вашата съпричастност“, подчерта кметът Тодор Попов.

Тодор Попов: Във времена на изпитания се виждат отговорните хора като г-н Пеевски

- Г-н Попов, в тази трудна ситуация с кризата с коронавируса, как се справя болницата в Пазарджик във финансов аспект?

- Искам да благодаря на всички дарители, които се включиха активно и подпомогнаха нашата многопрофилна болница, защото това показва отношение. С моята скромна помощ и подкрепа успяхме да реализираме няколко значими и важни дарения. Използвам случая първо да благодаря на по-големите дарители, защото това е въпрос на отношение. Благодаря на най-големия дарител – г-н Делян Пеевски, чието дарение за МБАЛ-Пазарджик надхвърля 82 000 лв. Той осигури 2 респираторни апарата, 100 защитни облекла за работещите в здравното заведение, както и 500 предпазни шлемове и 50 теста. Доколкото го познавам, той ще продължи да ни помага, защото е отговорен и добър човек и в такива времена на изпитания се виждат тези хора.

- Кои са останалите дарители ?

- Благодаря и на г-н Паун Лазаров, който дари над 50 000 лева по сметка на болницата за защитни облекла и консумативи. Благодаря специално на министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова, с чиято помощ и по моя молба получихме дарение от „Булгартрансгаз“ на стойност 20 000 лева. Благодаря и на „ Арексим“, които дариха 120 броя специализирани предпазни очила за многократна употреба, както и на всички други, които пряко или косвено, независимо от сумите, проявиха солидарното си отношение и дариха средства не само на МБАЛ - Пазарджик, но и на Медицински център „ВИВА“ и Спешна помощ, за всички тези, които правят така, че да ни вдъхнат кураж, а и да помогнат на заболелите от коронавирус. За това се иска самообладание, смелост, отговорност и ние също трябва да ги подкрепим в този момент.
 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.