Кмет призова да се отнемат социалните помощи за нарушения на мерките срещу коронавируса

Кмет призова да се отнемат социалните помощи за нарушения на мерките срещу коронавируса

Да бъдат отнемани социалните помощи на хора, които са нарушили правилата за предвижван , наложени на живеещите в ЖК „Райна княгиня“ заради коронавируса. Това призова кметът на Ямбол Валентин Ревански след поредния бум от заразени и проблемите с хоспитализането на  новите болни в местната МБАЛ „Свети Пантелеймон“.

Там беше разкрито второ COVID 19 отделение, чийто капацитет обаче почти веднага бе запълнен и вече се обсъжда разкриването на трето отделение.

„Не ходете по заведения, пазете се! Както знаете, част от противоепидемичните мерки в страната са отменени. Посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на определени условия, са разрешени. Въпреки това си позволявам да се обърна към собствениците на такива обекти в град Ямбол, ако могат, да НЕ ги отварят към този момент, а гражданите да се въздържат от тяхното посещаване. Работете тогава, когато пандемията премине!",настоя ямболският градоначалник в нарочно обръщение.

Той допълни, че не иска да плаши никого, но установените случаи на заразени с коронавируса не  са само в кв. „Райна Княгиня“. Ревански припомня, че заповедта за жителите на квартала е ясна и категорична: „ Преминаването през контролно-пропускателни пунктове се осъществява единствено в случай на неотложност – полагане на труд, здравословни причини или за връщане на постоянен адрес. 

Служба СПООР и Общинска полиция ще следят в широк периметър и за заобикалянето на определените контролно-пропускателни пунктове. До овладяване на ситуацията, ако жители на квартал „Райна Княгиня“ бъдат засечени в други части на града по причини, различни от посочените, служба СПООР ще налага съответните санкции, в рамките на правомощията, с които разполагат. Пълен списък с техните имена ще бъде предоставен на социалните служби с настояване тези лица да бъдат лишени от социални придобивки!“.Той препоръча използването на бързи тестове в предприятията, където има служители от засегнатия квартал.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.