Кмет кръстоса сабя с Иван Звездев
3

Кмет кръстоса сабя с Иван Звездев

Общински кмет кръстоса сабя с Иван Звездев на кулинарния фронт.

Градоначалникът на Сухиндол Пламен Чернев и топ кулинаря участваха в приготвяне на „сухиндолски салтанати с уникални резултати” в чест на празника на града Трифон Зарезан. Кметът зпочна представянето на специалитетите си с домашна разядка от кисели краставички, цедено мляко и орехи, гарнирани с маслини. В разядката не се слага чесън, тъй като сухиндолци го използват активно във всичките си останали ястия за пикатност и ароматност. Предястието, което кметът демонстрира пред екипа на Звездев, бе традиционният сухиндолски суджук, във формата на сабя. А за зрителите беше показан и негов сух вариант.

„Храната е била приготвяна от жените и е слагана в специална торба, с която е пращана на мъжете за из път. Първото нещо, което домакинята е слагала, е погачата, с няколко люти чушки и лютеница. Тогава не са имали машинки да я стържат и са я стъргали на ренде. Обикновено жените са приготвяли сух и пресен суджук и кюфтенце от предимно телешко месо. Всичко това се гарнира с червено вино и се поставя в торбата”, обяснява кметът Чернев. Той сподели и тайната на приготвяне на вкусния сухиндолски суджук. А тя е, че при печенето той не се реже преди да се сложи на скарата, за да запаси сочния си сок. Заснетото от екипа на Иван Звездев кулинарно предаване от Сухиндол ще бъде излъчено в специалния канал на Звездев в YouTube.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.