Кмет и губернатор влязоха в задочен спор за фотоволтаичен парк

Кмет и губернатор влязоха в задочен спор за фотоволтаичен парк

В задочен спор влязоха кметът на Сливен Стефан Радев и назначеният от първото служебно правителство на Стефан Янев областен управител Минчо Афузов.

Двамата си размениха реплики относно решение на местните старейшини от края на м.г. които решиха да обявят търг за изграждане на фотоволтаичен парк върху над 400 дка пустеещи общински земи в индустриалния квартал, като първоначалната стъпка за отстъпеното право на строеж през следващите 30 години е 4,4 млн лв. Губернаторът атакува решението пред административния съд с аргумент, че не са спазени законовите процедури и го върна обратно за прегласуване. Кметът смята, че всичко е по правилата и че губернаторът или не познава законите или е подведен. Той заподозря и политически мотив.

Това не е първият случай на разминаване между Радев и Афузов, които са представители съответно на ГЕРБ и БСП. В Сливен очакват съвсем скоро нов областен управител от квотата на друг коалиционен партньор в сегашното управление. Дали той ще изтегли претенциите си от съда обаче никой не е в състояние да каже. За тръжната процедура Афузов не изключи и вариант тя да е „подарък“ за определен икономически субект. Той смята че общината има варианти за собствено финансиране на фотоволтаичния парк ако той наистина е толкова необходим.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.