0

Л екарите от неонатологичното отделение на частна АГ болница в Пловдив спасиха бебе, родено преждевременно в 36-та седмица.

Лекарите от неонатологичното отделение на частна АГ болница в Пловдив спасиха бебе, родено преждевременно в 36-та седмица.

Виктория Емилова се появила на бял свят на 27-ми август след прекарана вирусна инфекция от майката. Момиченцето се родило с тегло 2690 г и ръст 48 см, но в тежко и депресивно състояние.

Виктория прекарала почти месец в здравното заведение, тъй като имала двустранна тежка пневмония, плеврален излив, остра сърдечна и бъбречна недостатъчност, нарушения в коагулацията, кръвно-групова несъвместимост. За този период била подложена на модерно лечение с няколко флакона куросърф, коротроп за проблемите ѝ със сърцето и виагра за белодробната хипертония, лечение със сърфанктант и кръвопреливане. Тя останала 9 денонощия на апаратна вентилация, а от 17 септември била адаптирана без кислород. На 26-ти септември  Виктория била изписана от болницата, съобщиха оттам.

От началото на годината в АГ болницата в Пловдив са били родени 1697 бебета. Към момента в неонатологията на здравното заведение на лечение са 15 бебета.