0

"Нямаме сделка за нито едно място в листите ни". Това каза пред Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Нямаме сделка за нито едно място в листите ни". Това каза пред Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

„Идеята за Ицо Хазарта беше моя. Аз винаги съм харесвал неговото изкуство и смисъла, който той вкарва в своите песни. Понеже в нашата листа има много икономисти и юристи, нямахме достатъчно хора на изкуството, отидох лично да го поканя. Прекарахме много време в разговори и това, което винаги съм очаквал да срещна от Ицо Хазарта като певец, се оказа още по-задълбочен и смислен човек. Говорихме много по темата за образованието, а не толкова за културата. Много съм горд, че той води нашата листа в „Люлин”, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков. 

Петков направи коментар относно информацията, че Ицо Хазарта е само със средно образование. „Както знаете, проф. Денков в момента е определен за топ един процент в света като учен от Станфордския университет. Смятам, че когато се съчетаят един човек като проф. Денков с човек като Христо Петров, който за мен е един лидер в комуникацията, комбинацията между тях ще направи отбор за образованието, който ще бъде конкурентен. И ще даде нова посока и нов тласък на българското образование”, смята той. 

"Нека минат изборите и тогава трябва да седнем на разговор с коалиционните ни партньори, защото следващото управление ще е коалиционно. Трябва да проведем разговори за принципни политики и да намерим хората с най-голям капацитет. Тук не става въпрос да раздаваме постове на наши хора. Споменал съм г-н Събев (собственикът на "Еконт" - бел.ред.), защото му се възхищавам за работата, която върши. Според мен няма друг човек в България, който да си разбира толкова от работата в своята сфера. Това е било причината да спомена името му. Не искам да влизам в ролята на човек, който предопределя нещата и повече няма да споменавам имена. Лично аз бих се чувствал най-добре и ще бъда най-щастлив в ролята на 121-ия депутат на промяната", обяви Петков.

Той каза още, че от ИТН са разговаряли с Мика Зайкова,тъй като за тях тя е един много достоен и стойностен човек. От БСП са разговаряли с Крум Зарков, защото за последните месеци се убедили, че той има много интересни идеи. "С другите наши партньори разговаряме директно с г-жа Манолова и Арман Бабикян. От "Демократична България" разговаряме с Христо Иванов и ген. Атанасов", разкри още той.