0

Б ългарската позиция за кризата в Украйна защитава  изцяло националния ни интерес.Това коментира премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание. 

Българската позиция за кризата в Украйна защитава  изцяло националния ни интерес.Това коментира премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание. 

Петков напомни, че днес на МС трябва да обсъдят такава след вчерашното заседание на Съвета на сигурност. Това ще стане на оперативната част от заседанието. След това ще решат коя част от доклада на военния министър Стефан Янев е секретна и коя не, за да я споделят с депутатите на извънредното заседание на НС, насрочено за днес следобед. Премиерът обаче не коментира какво ще съдържа нашата позиция, въпреки че нееднократно е коментирал, че ние сме за деескалация на напрежението. 

Петков благодари на Янев, че в бърз порядък е представил детайлен доклад.

Наред с това той коментира и общото заседание с кабинета на Северна Македония. По думите му прогресът е осезаем с ясни резултати и в конструктивен тон, в сравнение минали години. Според него общата работа ще доведе до желаното добросъседството. Благодари и на външния министър.

По думите му е направена първа крачка в един дълъг път с обозрими резултати.

Стефан Янев: България може да се включи в учение на НАТО с батальон до 1000 души