0

Е кспозиция SubHuman Theatre на един от най-изявените и нестандартни български сценографи – Венелин Шурелов, представя столичната галерия Credo Bonum („Кредо Бонум“ - вярвам в доброто, лат.). Изложбата се открива в четвъртък, 29 ноември, от 18.30 ч. и ще продължи до 11 януари.

Експозиция SubHuman Theatre на един от най-изявените и нестандартни български сценографи – Венелин Шурелов, представя столичната галерия Credo Bonum („Кредо Бонум“ - вярвам в доброто, лат.). Изложбата се открива в четвъртък, 29 ноември, от 18.30 ч. и ще продължи до 11 януари.

Тя се осъществява с любезното съдействие на наградата „Гауденц Руф“.

Венелин Шурелов е мултифункционална личност, съчетаваща призванието на художник, сценограф, преподавател, куратор и организатор на фестивали, музеен дизайнер и т.н. Художествената му продукция е значима по обем и разнообразна по жанрове и форми. В нея са вплетени теоретичните търсения на артиста, различни дигитални технологии, интерактивни пърформанси и инсталации, кибер лекции, театрални практики, улични акции, видео арт и видео инсталация, скулптура, електроника и рисунка. Свързващата нишка е мястото на човека в технологизирания свят, хибридната форма между човек и машина (киборг) и интересният резултат от тяхното взаимодействие. Поетични и често метафорични, работите му са насочени към човешките желания, утопии, емоции и социално поведение в дигиталната епоха.

Изложбата в галерия Credo Bonum ще включи селекция от произведения, създадени в рамките на SubHuman Theatre – платформа, която художникът разработва от почти 15 години насам. Тази платформа е еманация на философско-екзистенциалните му размишления и неговата интерпретация на все по-технологизиращото се битие на съвременния човек.