0

К ибератака причини проблеми с отпечатването и разпространението днес на всекидневника "Лос Анджелис таймс" и други водещи американски вестници, включително издания на компания "Трибюн пъблишинг" като "Чикаго трибюн" и "Балтимор сън", предаде Ройтерс.

Кибератака причини проблеми с отпечатването и разпространението днес на всекидневника "Лос Анджелис таймс" и други водещи американски вестници, включително издания на компания "Трибюн пъблишинг" като "Чикаго трибюн" и "Балтимор сън", предаде Ройтерс.

Кибератаката изглежда е подготвена извън САЩ, посочи "Лос Анджелис таймс", цитирайки запознати източници. Тя е довела до забавяне в разпространението на днешните броеве на вестниците "Таймс" "Трибюн", "Сън" и други, които се отпечатват на едно и също място в Лос Анджелис. От кибератаката са засегнати и вестниците "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк таймс", които се произвеждат в същата печатница.
"Трибюн пъблишинг", издател е на всекидневниците "Ню Йорк дейли" и "Орландо сентинъл", съобщи, че е засякла зловредния софтуер в петък и е уведомила ФБР. Говорителка на издателството отбеляза, че атаката не се е отразила на уебсайтовете и мобилните приложения на компанията, посочва Асошиейтед прес.


Няма сведения също да са били изложени на риск данни от кредитни карти или лична информация на клиенти, допълни тя.