0

С ветът на социалните медии следи отблизо любовната история на италианските инстаграм-сладури Киара Ферани и Федец, откакто двойката направи дебютната си съвместна поява в Мрежата през 2016 г.

Светът на социалните медии следи отблизо любовната история на италианските инстаграм-сладури Киара Ферани и Федец, откакто двойката направи дебютната си съвместна поява в Мрежата през 2016 г.

Блогърката от Кремона и рапърът от Милано са изключително отворени относно връзката си и стила си на живот, които споделят с милионите си последователи: още от първите жестове на ухажване до раждането на сина им Леоне и след това модният свят пази за тях специално място в сърцето си.

Как започва тази типична за ХХІ век свалка, докато Ферани и Федерико Лучия, известен с псевдонима Федец, се превърнат в съзнанието на феновете в неразделимото цяло „Феранец“ (по подобие на Бранджелина)? Ето няколко от най-важните постове, които бележат техния път към виртуалната мегаизвестност.

На 3 октомври 2016-а Киара споделя своя снимка с певеца от Модната седмица в Париж, а Федец качва същия кадър в профила си – това е първото завоалирано признание за любовта между двамата, които са с еднакви черни тениски с надпис „Аз не съм рапър“.

През март 2017-а тя и той показват идентични татуировки на равиоли (разновидност на типичната италианска паста – тестени „възглавнички“ с пълнеж) и от този момент нататък това се превръща в иконичен термин за тях. Те се наричан на галено „равиолче“.

През май същата година Федец

изнася концерт пред 13 000 души на Арена ди Верона

В един момент прекъсва, извиква Киара на сцената, запява неиздавана дотогава своя песен и изважда кутийка за бижута от джоба си. Пада на колене и обявява: „Не се нуждаем от пръстени, за да сме заедно, но все пак трябва да попитам...“. Киара го прегръща и през сълзи казва „Да“. Този романтичен акт, разбира се, е увековечен порядъчно в социалните мрежи. Федец признава в едно интервю по-късно, че не е бил си0гурен в отговора, защото предния ден имали лют скандал.

Вестта, че дуото ще става трио, идва официално на 28 октомври, макар че още по време на кинофестивала в Кан през май циркулират слухове, че бебето на популярните италианци е на път. На тази дата от Ню Йорк рапърът публикува снимка на Киара с розова диадема, на която пише „Бъдеща майка“. Той пък е с бейзболна шапка с надпис „Тати“. „Щастливи сме да споделим с вас най-голямата радост в нашия живот – скоро ще бъдем трима. Искахме да изчакаме още малко, за да ви го кажем, било от предпазливост, било от суеверие, но тъй като ни изпревариха, ни изглежда ненужно повече да мълчим. Преди 5 месеца точно тук, в Ню Йорк, започна всичко. Аз и мама те чакаме“.

Бебето Лео се ражда на 19 март 2018-а в болница Сидърс Синай в Калифорния. Родителите още не са сключили брак. Новината за предстоящото пищно събитие се разпространява през лятото. „...Броенето до големия ден започна! Готови ли сте за сватбата на #TheFerragnez? Поканите са разпратени. Федец“. На 24 юли този пост на рапъра в Инстаграм с поканата за събитието има над 3 000 000 преглеждания, а последователите на Киара в тоя момент са 15,5 милиона.

С музика, реклами, постове в Инстаграм и с каквото друго се сетят, атрактивните и находчиви младоженци са си изградили истинска империя. Напоследък 29-годишният певец, който е и съдия в италианския X Factor, като добър мениджър на самия себе си започна да диверсифицира дейностите си и все повече се налага в областта на дигиталното предприемачество. Рапърът има собствена компания Zedef srl, която миналата година отчете близо 2,68 млн евро приходи, с 86% повече от предходната. Не по-зле се развива 31-годишната фешън блогърката Киара Ферани, която Blogmeter поставя на шесто място в класацията на 10-те най-високоплатени инфлуенсъри в Инстаграм с основания от нея блог The Blond Salad („Русата салата“). Неслучайно 2009-а – годината, в която започва да го води, Киара определя като най-важната в живота си.

Всеки неин спонсориран пост струва до 12 000 долара

Завистници на красивата блондинка изчисляват, че тя е припечелила доволно дори в деня на сватбата си, когато акаунтът за събитието в Инстаграм надхвърля 1 милиард импресии. Италианската блогърка има в Инстаграм 40 млн. ползватели месечно и 13 млн. последователи. По време на Модната седмица в Милано Ферани публикува истории и постове, рекламиращи обувките, които носи – най-вече от марката Fragiacomo на римския стилист Алесио Спинели. Инфлуенсърката популяризира и автомобилната къща BMW, която й предоставя лимузина, за да я развежда по време на дефилетата. Колко плащат всички тези компании? Имайки предвид, че една-единствена нейна публикация в Инстаграм се оценява на около 10 000 долара, цифрата за цялата модна седмица кръжи около 120 000 долара или към 103 000 евро. Сумирайте за месец или за година – да, Ферани печели милиони. Колко точно е трудно да се каже. За 2015 г. се говореше за 9 млн., но с растящата й популярност, тв гостувания и предстоящ документален филм, който тя снима за себе си и иска да го лансира на фестивала във Венеция 2019, цифрата със сигурност е скочила.

Но двете влюбени гълъбчета не говорят само за пари, има и романтика. „От първата целувка между нас имаше необикновено привличане, усещане за нещо трайно, което ще продължи“, казва Киара. „Тя е изключително интелигентна и позитивна. За мен се превърна в лекарство, защото аз съм точно обратното – циничен съм, не съм безгрижна душа, винаги виждам чашата наполовина празна“, признава Федец. „Има хора, които създават инстаграм-профили на децата си, за да рекламират някакви продукти. Ние никога не сме го правили – просто показваме на света най-хубавото нещо, което имаме“, категорични са двамата.

Матилда, френският булдог на Киара, има важна роля в историята с Федец. Певецът и дъщерята на писателката Марина ди Гуардо се движат в едни и същи среди и се запознават на обяд с общи приятели. Той я омайва с приказки и тя си мисли, че

освен красив е и интелигентен

но за момента нищо повече не се случва. Докато блондинката е в Лос Анджелис, познати й съобщават, че рапърът я споменава в една нова песен. Щом се връща в Италия, красавицата чува Vorrei ma non posto, в която той реди: „Кучето на Киара Ферани носи папионка „Луи Вютон“ и има яка, по-лъскава от сако на Елтън Джон“. Тази шегичка я спечелва и тя качва в мрежите видео, в което тананика именно тази песен. В тв предаване и той я изпява, показвайки на определено място бележка с нарисувано сърце.

Киара и Федец се женят в Ното, Сицилия, на 1 септември. Мястото е стара фабрика от ХІХ век, която двама модни предприемачи са превърнали в същински рай. Събитието включва предварително тържество, гражданска церемония, вечеря, а после – луна парк с всички гости до късна нощ. То има над 1 млрд. визуализации в Мрежата и се предполага, че в него младоженците са вложили към 20 млн. евро. Булката сменя два тоалета на „Диор“ - в бяло и слонова кост, върху който са избродирани посветени на нея стихове на Федец. Той пък е с тъмносин костюм „Версаче“ и закопчана догоре бяла риза без вратовръзка. „Ние с Феде сме израснали в Мрежата. Искахме гостите на сватбата ни да се чувстват свободни да публикуват каквото си искат от нея. Затова и не приехме нито едно предложение от различни медии за придобиване на изключителни права за отразяването й“, категорична е нежната половинка от Феранец.