Комисията за финансов надзор (КФН) нареди на доставчиците на интернет мрежи и услуги да спрат достъпа до 30 сайта, предлагали инвестиционни услуги и дейности у нас нелегално.

Решението на надзорния орган е от 26 септември като вече е изпратено искане до Председателя на Софийски районен съд да предприеме действия. От съда се разпоредиха всички предприятия, предоставящи електронни съобщителни мрежи или услуги, да спрат достъпа до въпросните сайтове. Срокът за това е 24 часа, считано от публикуването на разпореждането на интернет страницата на КФН (01.10.2019 г.).

Засегнатите сайтове може да се намерят на интернет страницата на комисията, където е публикувано и разпореждането на Председателя на Софийския районен съд.

По темата: КФН
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Горанов: Няма да теглим заем от Международния валутен фонд

Международните финансови институции са много на брой и това не означава Международен валутен фонд (МВФ), тук се включват Европейската инвестиционна банка и Банката за развитие на Съвета на Европа. Това каза министърът на финансите по време на второ четене от Комисията по бюджет и финанси към НС на актуализацията на бюджета.

Банкова ваканция за редовно обслужвалите кредита си до 1 март

Вноски по всякакви кредити ще се отсрочват при условие, че длъжниците са обслужвали редовно заемите си до 1 март, без забава, по-голяма от 30 дни. Това каза в "Неделя 150" по БНР председателят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов.