КФН хвана инвестиционен посредник менте

КФН хвана инвестиционен посредник менте

Комисията за финансов надзор (КФН) сигнализира потребителите за финансови измами от страна на нелицензиран инвестиционен посредник „Финанс инжереинг“. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

От началото на годината в комисията са постъпили значителен брой жалби от нашенци, които твърдят, че са измамени от някоя от фирмите - „Финанс Инженеринг“, „Гранд Рисърч“ ЕООД, „Фин Инженеринг Инкъм“ ЕООД, „Файненшъл Рипортинг“ ЕООД, „Фънд Сървисис“ ЕООД. Нито една от тях не разполага с издаден от КФН лиценз за предоставяне на инвестиционни услуги и/или извършване на инвестиционни дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти (ЗПФИ). Следователно те не могат да извършват подобен тип дейност на територията на страната, а също и да получават по свои банкови сметки парични средства с цел инвестирането им във финансови инструменти.

Припомняме, че подобен тип услуги и дейности може да извършват само акционерни дружества или такива с ограничена отговорност със седалище и адрес на управление у нас, получили лиценз за извършване на дейност като инвестиционни посредници при условията и по реда на ЗПФИ.

От КФН призовават потребителите преди да преведат парични средства с цел търговия – да проверят сайта на комисията, където може да бъде открита информация относно предоставените лицензи. Сред сигурните индикации за измама е обстоятелството, че наименованието на дружеството, посочено в договора като инвестиционен посредник, което в някои случаи може и да е идентично с лицензирано такова, се различава от наименованието на дружеството, по чиято сметка следва да се преведат паричните средства.

Проверка на това кои са лицензираните инвестиционни посредници може да се извърши на адрес http://www.fsc.bg/bg/

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.