КЕВР: Липсват основания за нови цени на парното и тока

КЕВР: Липсват основания за нови цени на парното и тока

Подгониха столичната топлофикация за 149 млн. млн. дълг

„Цената на топлинната енергия, както и цената на електрическата енергия, произвеждана по високо-ефективен способ от топлофикационните дружества, ще остане същата и няма да бъде променяна за българските потребители. Също така КЕВР няма основание да променя тези цени, независимо от възникващи проблеми между обществения доставчик и някои от топлофикационните дружества“. Това заяви председателят на регулатора Иван Иванов по време на заседанието си в четвъртък, на което беше обсъждано предложението за поевтиняване на газа от декември с 2-3%.

Междувременно БНР съобщи, че ако до края на месеца „Топлофикация - София“ не изплати дълга си, „Булгаргаз“ ще потърси парите си по съдебен ред. От държавната газова компания уточняват, че просрочените задължения на топлофикационното дружество вече са в размер на близо 149 млн. лева.

„Булгаргаз“ са изпратили поредното писмо до софийската топлофикация, в което се настоява дължимата сума да бъде изплатена до края на месеца, за да може да се гарантират доставките на синьо гориво за страната. Ако „Топлофикация - София“ не започне да се разплаща, газовата компания ще потърси парите си по съдебен път, както направи миналата година. Тогава „Булгаргаз“ прибегна до съда, но след като топлофикационното дружество погаси част от задълженията си, искът беше оттеглен, напомня БНР.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.