0

Б ританската херцогиня Кейт, съпруга на принц Уилям, се срещна с местни семейства по време на изненадващо посещение в Северна Ирландия, предаде Ройтерс.

Британската херцогиня Кейт, съпруга на принц Уилям, се срещна с местни семейства по време на изненадващо посещение в Северна Ирландия, предаде Ройтерс.

Това е първата нейна самостоятелна визита в управляваната от Великобритания провинция. Кралската особа посети Арк оупън фарм, семеен атракцион, специализиран в отглеждането на редки породи добитък със специално обособени игрални зони за деца.
Херцогинята на Кембридж участва в национална кампания в Обединеното Кралство, целяща подобряването на условията за живот на децата от провинцията. Очаква се тя да посети и Шотландия, след като тя се запозна с подобни проекти в Англия и Уелс.


Херцогиня Катрин разгледа с домакини атракциона като част от ангажимента й към северноирландската НПО "Ранни години", която е ангажирана с осигуряване на качествено здравеопазване за децата.
Кралската особа беше посрещната по време на посещението си от първия министър на Северна Ирландия Арлин Фостър от Демократичната юнионистка партия.