Kaufland представи в доклад ангажимента си за устойчиви плодове и зеленчуци

Kaufland представи в доклад ангажимента си за устойчиви плодове и зеленчуци

Kaufland представи в „Доклад за прозрачност Плодове и зеленчуци“ своя ангажимент за устойчиви плодове и зеленчуци и конкретните действия на компанията по цялата верига на доставка. Документът разглежда рисковете от употребата на пестицидите, както и усилията на Kaufland за намаляването и избягването им.

Докладът систематизира предприеманите от Kaufland мерки в четири направления: ясно определени стандарти, ефективен контрол, отношения с доставчиците и опазване на биоразнообразието. Действията на компанията обхващат етапите много преди поръчката и доставката на плодове и зеленчуци до хипермаркетите, а нейните изисквания често надвишават законовите.

Вече години наред веригата работи системно за намаляване и напълно избягване, когато е възможно, на пестициди при отглеждане на плодове и зеленчуци. Към момента Kaufland категорично изключва над 200 пестицида, които е категоризирала като опасни или вредни. Списъкът с изключения съдържа всички активни съставки, забранени от компанията и изключени от международните организации. Kaufland регулярно контролира спазването на стандартите чрез независими проверки. Част от тях се извършват в логистичните центрове на компанията, като се тестват на случаен принцип от акредитирани лаборатории. Важен елемент в процеса е също управлението на дългосрочни взаимоотношения с доставчиците. Kaufland се стреми да предлага възможно повече регионални стоки, с което подпомага местната икономика и избягването на ненужни транспортни маршрути. Разработването и подкрепата на иновативни решения, които подкрепят биоразнообразието, е един от основните стълбове в цялостния подход на компанията за устойчиви плодове и зеленчуци.

„Доклад за прозрачност Плодове и зеленчуци“ е вторият подобен документ, след като по-рано тази година Kaufland представи в България и своя „Доклад за прозрачност Цветя и растения“. Двата документа, както и  „Изключващ списък с пестициди, нежелани за употреба при отглеждане на цветя и растения“ на Kaufland са публикувани ТУК.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.