Kaufland Bulgaria подновява партньорството си с платформата Bulgaria Wants You

Kaufland Bulgaria подновява партньорството си с платформата Bulgaria Wants You

Чрез устойчиво сътрудничество и възможности за кариера търговската верига цели да мотивира българи в чужбина да се завърнат и да започнат сигурна работа

Kaufland България продължава партньорството си с Bulgaria Wants You – мултимедийна платформа, която представя България като добро място за живот и кариера. Инициативата цели да привлече български граждани от чужбина, както и да задържи българите в страната на местния трудов пазар.

Kaufland присъства в платформата за втора поредна година, като през 2021 е един от  най-големите партньори на Bulgaria Wants You с участие и в кариерните й събития. Компанията е представена като атрактивно място за работа, където професионална реализация могат да намерят талантливи хора, които живеят и учат или работят в чужбина, но обмислят да се завърнат в родната си страна, както и такива, които вече са го направили. Посетителите на платформата могат да намерят информация за Kaufland като лидер в сектора за модерна търговия и като един от най-големите и атрактивни работодатели в България, да се запознаят с работодателските практики на компанията и с разнообразието от възможности за развитие, които тя предлага, както и да намерят информация за текущите свободни позиции за работа.

Чрез вдъхновяващо видео съдържание на платформата Kaufland разказва за свои служители, които са се завърнали от чужбина в България и са се реализирали успешно в компанията. Първото от новата поредица видеа стартира днес с историята на Пламена Димитрова, която от скоро е предпочела да се върне в родната Варна и да започне работа като касиер в един от хипермаркетите на търговската верига в града. В настоящото издание на платформата предстоят 7 видеа, които ще представят емоционални визитки на хора от различни позиции в Kaufland България – стажанти, касиери, управители на магазини, регионални търговски мениджъри. С техните вдъхновяващи истории, както и чрез специалната подстраница на Kaufland в сайта на Bulgaria Wants You с обяви за свободни работни позиции компанията оставя посланието, че вратите й са отворени за талантливите българи, които искат да се реализират у нас.

Темата за кариерното развитие на младите хора в страната е част от  стратегията на Kaufland за управлението на своя човешки ресурс. Компанията има редица кариерни програми, насочени към млади хора, чрез които им помага да направят първите крачки в своя професионален път - стажантска програма, програма за дуално обучение и лятна практикантска програма. През 2018 г. Kaufland България даде началото и на най-мащабния си и иновативен проект "Управители на бъдещето". Програмата е насочена към хора с образование и с малък или без опит – дипломанти от университетите или студенти, на които предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. След 12-месечно обучение в различни звена на компанията в страната и в чужбина младите специалисти получават възможност да заемат експертна или ръководна позиция в организацията. От 2020 година стартира и поредица безплатни онлайн семинари под името We Know, You Grow, които целят да запознаят отблизо младежи с работата в сектора за модерна търговия и да им дадат практически съвети за подобряване на техните личностни и професионални качества.

Kaufland България показва ангажираност и в редица партньорски програми, които са насочени към развитие на образование, предприемачество и иновации за младежи. Стремежът на компанията е да запази дълготрайни и устойчиви партньорства с образователни институции и университети, както и да участва във форуми и събития на медии, агенции и организации от неправителствения сектор, посветени на образование, иновации и зелени инициативи. Водещите партньорства са с Аграрен Университет Пловдив, УНСС, Софийски университет, Тийноватор, Junior Achievement, Софийски фестивал на науката, Музейко, Panda Labs на WWF  и тяхната обща цел е да подпомагат създаването на среда, в която да се изграждат бъдещите лидери у нас.

Bulgaria Wants You е мултимедийна платформа, която обединява и представя на потребителите както възможностите за работа, предлагани от различни компании в страната, така и информация за реалния стандарт, условия, среда и начин на живот в различните региони на България. Платформата е частна инициатива, разработена от Сдружение ДНК и се осъществява основно в партньорство с бизнеса, както и с подкрепата на редица общини и институции.

Kaufland България предлага на служителите си сигурно работно място и коректно отношение, атрактивно възнаграждение, възможности за професионално и личностно развитие, международен опит, богат пакет от социални придобивки, гъвкаво работно време, програма от обучения и семинари, която целогодишно се обогатява и надгражда. Професионалисти от почти всяка сфера на дейност могат да намерят реализация в компанията и нейните структури – от продажби и търговия, през счетоводство, строителство, финанси, логистика до човешки ресурси, маркетинг и комуникации.

За Kaufland България: 

Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.