0

Н еиздавани досега композиции на Пол Маккартни и Ринго Стар от Beatles ще бъде предложена на търг от аукционната къща Omega Auctions на 19 май. Единят от демозаписите е песен със заглавие Angel in Disguise, автори на която са двамата музиканти.

Неиздавани досега композиции на Пол Маккартни и Ринго Стар от Beatles ще бъде предложена на търг от аукционната къща Omega Auctions на 19 май. Единят от демозаписите е песен със заглавие Angel in Disguise, автори на която са двамата музиканти.

Първоначално било планирано композицията да бъде включена в албума на Ринго Time Takes Time, но в крайна сметка това не се осъществява. Касетата съдържа 2 версии на песента: lo-fi вариант с вокала на Сър Пол под акомпанимент на пиано и ударни и „пълна“ студийна версия, в която пее Ринго Стар, има бек-вокали и подобрено звучене на инструментите. Освен това на касетата има и демоверсия на песента Everyone Wins в изпълнение на Ринго.

Според оценките на аукционната къща цената на касетата може да достигне 20 000 лири (около $ 25 000). Дълго време касетата е била съхранявана в колекцията на диджея и бивш програмен директор на Radio Luxembourg Тони Принс. Смята се, че именно по това радио най-напред е звучала в ефир музиката на „ливърпулската четворка“.

Освен касдетата на търга ще бъде изваден и оригинален пощенски плик с логото на компанията MPL, която е движила всички дела на Маккартни, както и писмо, адресирано до Тони Принс с молба да направи демоверсия в стил поп/рап и да предложи няколко имена, които биха могли да се заинтересуват от запис на композицията. Ще бъдат предложени и листове с печатен текст и ноти към песен, за която в качеството на автор се посочва Сър Пол.