0

Б ългарският футболен съюз обяви програмата на Първа лига до края на 2021 година, като календарът ще е безкомпромисен за фаворитите за титлата ЦСКА и „Лудогорец“.

Българският футболен съюз обяви програмата на Първа лига до края на 2021 година, като календарът ще е безкомпромисен за фаворитите за титлата ЦСКА и „Лудогорец“.

Двата тима, които имаха отложени мачове заради участието си в евротурнирите, ще изиграят двубоя от 3-ия кръг на "Армията" помежду си на 19 декември от 16:30 часа. "Червените" отложиха своите срещи още от втория и четвъртия кръг на родния шампионат, които ще се състоят съответно на 22 декември (срещу Арда) и 16 декември (Локомотив София). "Орлите" ще се изправят срещу „Арда“ в мач от 4-ия кръг на 16 декември от 14:15 часа. ЦСКА и „Лудогорец“ ще премерят сили още веднъж до края на 2021 година. На 29 ноември (понеделник) от 17:15 часа двата отбора се срещат в сблъсък от 16-ия кръг на Първа лига, което означава, че "червени" и "зелени" ще изиграят два мача помежду си в рамките на 20 дни.

Заради задълженията си в европейските клубни турнири за ЦСКА се насъбира серия от 10 мача за 30 дни в периода 25.11 - 22.12, а за „Лудогорец“ - 9 за 27 дни (25.11 - 19.12). Ситуацията се усложнява и от факта, че “червените” трябва да пътуват до Норвегия, а разградчани до Белград за мачовете си съответно с „Бодьо“ и „Цървена звезда“.

Проблем за програмата на Първа лига може да възникне и заради президентските избори.

Първият тур е тази неделя на 14 ноември, а следващият кръг в Първа лига е на 21-22 ноември. Ако обаче се стигне до балотаж в битката за държавен глава, това означава, че полицията може да откаже да пази футболните мачове, за да се съсредоточи в поддържане на реда около изборните секции.

В момента в класирането „Лудогорец“ е лидер с 33 точки, а ЦСКА е с 23 точки и два мача по-малко, единият от които бе снощи срещу ЦСКА 1948. Ако играчите на Стойчо Младенов искат да запазят шансове за титлата, то не трябва да допускат повече грешки, като двата мача срещу „Лудогорец“ до края на календарната година са отлична възможност за наваксване преднината на „орлите“.