0

Н яколко човека бяха ранени в събота при нападение с нож във високоскоростен влак в германската провинция Бавария, съобщиха от местната полиция и добавиха, че предполагаемият извършител е арестуван.

Няколко човека бяха ранени в събота при нападение с нож във високоскоростен влак в германската провинция Бавария, съобщиха от местната полиция и добавиха, че предполагаемият извършител е арестуван.

Високоскоростният влак ICE беше спрян на гарата в град Зойберсдорф в южната част на страната. Влакът е пътувал между германските градове Регенсбург и Нюрнберг рано сутринта. Движението на влаковете между Регенсбург и Нюрнберг е преустановено. На място е разгърната мащабна полицейска операция.

Нападателят е 27-годишният Абдалрахман А., а ранените са четирима пътници. Трема от мъжете, съответно на 26, 39 и 60 г. са в тежко състояние. Мъжът е сириец, но според полицията първоначалните данни сочат, че нападението е заради психологически увреждания. Полицейските служители са успели да арестуват предполагаемия извършител във влака - с помощта на млад федерален полицай, който е бил сам пътуващ. Арестуваният е носил 8-сантиметров нож.

Всички жертви са от района на Пасау. Пострадала е и жена.

Нападателят е обяснил, че се е чувствал преследван. 27-годишният луд ще бъде настанен в районната болница в Регенсбург до процеса.