Картички на ученици от 200 бг школа ще летят в Космоса

Картички на ученици от 200 бг школа ще летят в Космоса

Картички, направени от ученици от близо 200 школа у нас, ще летят в Космоса. Те се включиха в международната програма #Космическа Поща, в която ще изпратят картички с послания и рисунки на тема“Защо Земята се нуждае от Космоса?“. Те ще бъдат изстреляни в Космоса с ракетата New Shepard („Ню Шепард”), а след далечния полет ще бъдат върнати на своите притежатели с печат: „Летяло в Космоса“.

България е първата държава в света, която на национално ниво стана част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос. Страната ни бе поканена да се включи в #Космическа Поща от сдружението с идеална цел „Клуб за бъдещето“. Инициaтивата беше реализирана с подкрепата на МОН и Регионално управление по образование София-град.

„Впечатлени сме от картичките, които вече имахме възможност да видим! Освен симпатичните идеи на малките деца, има и много смислени предложения на по-големите – тези, които познават по-добре Земята и нейните ресурси. Те предлагат и завършени идеи как бихме могли да съществуваме в Космоса“, разказва Георги Митов, представител на програмата в България и управляващ партньор в BrightCap Ventures. В рамките на кампанията картичките на малък брой деца бяха изстреляни с полет на „Мисия 13“ – скоро те ще пристигнат обратно в България.

Организаторите споделят, че кампанията не само е вдъхновила учениците да създадат оригинални картички и послания, но и да заговорят за Космоса заедно със своите учители. Творческият процес в клас е илюстриран с галерии и дори специални видеа по темата, които училищата изпращат до #Космическа Поща. За изненада в проекта се включват и няколко детски градини, които изпращат идеите на най-малките, но за сметка на това най-големи мечтатели сред участниците.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.