0

П роцедура за избор на шеф на БНБ  не се предвижда да стартира в следващите две седмици. Това коментира пред БГНЕС председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН.

Процедура за избор на шеф на БНБ  не се предвижда да стартира в следващите две седмици. Това коментира пред БГНЕС председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН.

"Ако коалиционните партньори повдигнат темата, ще бъде обсъдена. Трябва да имаме процедура за решение. Засега няма такова", каза още Каримански.

Във връзка с евентуални номинации и тази на бившия финансов министър от първия кабинет на Борисов Симеон Дянков, чието име се завъртя в общественото пространство, Каримански каза: "Не мога да коментирам нещо, което не знам".

Любомир Каримански отговори на въпрос дали самият той има амбиции да стане управител на БНБ или го удовлетворява да е председател на една от най-важните комисии в Народното събрание, а именно бюджетна, той коментира: "Какви амбиции, какво ме удовлетворява, ще го оставя на времето. Аз имам амбиция да работя в полза на гражданите".