0

П о време на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания, се състоя световната премиера на прототипа BMW M Performance Parts Concept в уникалния екстериорен черен матиран цвят Frozen Black с M Performance златно фолио за акцентите и надписите. Концептуалната разработка създадена на базата на BMW M2 чрез последователно понижаване на теглото с над 60 кг и оптимизирана аеродинамика, която още по-силно измества състезателните настройки в посока към моторните спортове.

По време на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания, се състоя световната премиера на прототипа BMW M Performance Parts Concept в уникалния екстериорен черен матиран цвят Frozen Black с M Performance златно фолио за акцентите и надписите. Концептуалната разработка създадена на базата на BMW M2 чрез последователно понижаване на теглото с над 60 кг и оптимизирана аеродинамика, която още по-силно измества състезателните настройки в посока към моторните спортове.

Ексклузивността на интериора на BMW M Performance Parts Concept се подчертава с алкантара и карбон, както и други златисти акценти. Принос в създаването на тази вълнуваща концепция има и спортното подразделение BMW M GmbH, чийто опит от моторните спортове е използван при разработката на всички детайли M Performance.

Прототипът BMW M Performance Parts Concept съчетава вече наличните оригинални части M Performance с ексклузивни концептуални елементи. Резултатът е по-ниско тегло на автомобила и още по-оптимизирана динамика на управлението, дори и при шофиране по състезателна писта. Това е постигнато чрез множество единични мерки, като решаваща роля има карбонът. Този високотехнологичен материал е екстремно стабилен, като при това е значително по-лек от серийните детайли. Освен това той осигурява ексклузивно излъчване чрез уникалната си визия.

В интериора на BMW M Performance Parts Concept впечатляват карбон, алкантара и златисти контрастни шевове. Спортните седалки със златист контрастен шев предлагат безкомпромисна странична опора дори и при много динамичен стил на шофиране. Те са оборудвани са с функция за сгъване за удобен достъп до задната част и са по-леки с 9 кг от серийните спортни седалки. Задните седалки са с олекотена конструкция и позволяват понижаване на теглото на колата с още 13 кг.

Освен с гравирано с лазер лого М, те са украсени със златист контрастен шев, какъвто преминава и по тапицериите от алкантара и кожа на вратите и страничните панели. Интериорните лайсни комбинират карбон и алкантара. В кокпита воланът M Performance Pro също е със златист контрастен шев. В горната и долната си част той е тапициран с кожа, а в зоните за хващане алкантара осигурява превъзходно усещане в комбинация с приятно усещане при допир.

За перфектно поведение на пътя дори и при състезателен стил на шофиране при BMW M Performance Parts Concept се използва спортно окачване M Performance, което вече се предлага и като комплект за допълнителен монтаж на серийни автомобили. Това регулируемо окачване позволява снижаване на автомобила с до 20 мм. Амортисьорите могат независимо да бъдат регулирани на 12 различни степени на твърдост при сгъване и 16 различни степени на твърдост при разгъване.

Благодарение на тези възможности, окачването M Performance осигурява подчертано неутрално поведение на пътя при значително редуцирано наклоняване на каросерията. В тон с цвета на каросерията, пружините на окачването при прототипа са черни, също както и спирачните апарати на 18-инчовите дискове. Теглото е понижено с още 14 кг, благодарение на поставения по-лек акумулатор.