Карантираме се в Катар само седмица, може и да не е в хотел

Карантираме се в Катар само седмица, може и да не е в хотел

Отпада серологичния тест при влизане в Мароко

Считано от 1 октомври 2020 г. Министерството на общественото здраве на Катар включи България в актуализирания списък от държави с нисък риск от разпространение на COVID-19. 

Решението предвижда облекчени условия за влизане в страната и провеждане на карантина в домашни условия на пристигащите от България граждани.

Придобитият от страната ни статут на нискорискова държава ограничава периода на карантиниране от две седмици на една и води до отпадане на изискването за задължителна едноседмична карантина в хотел, което се заменя с престой в домашни условия.

От друга страна пък считано от 01 октомври 2020 г. условията за достъп до територията на Мароко са облекчени. От тази дата всеки пътник, освободен от изискването за виза, може да пътува до Мароко при следните условия:
- Да представи отрицателен PCR тест, издаден до 72 часа преди пристигането му в Мароко;
- Да има резервация за настаняване в хотел или квартира в страната или покана от мароканска фирма.

Отпада изискването за представянето на серологичен тест при влизането на територията на Кралство Мароко.

Влизането и пребиваването на български граждани на територията на Кралство Мароко с цел туризъм, делово и частно посещение е безвизово за престой до три месеца.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.