0

Г орещ политически сблъсък се завърза между вицепремиера, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и зам.-председателя на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин в началото на предизборната кампания. Поводът - парите за отбрана. 

Горещ политически сблъсък се завърза между вицепремиера, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и зам.-председателя на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин в началото на предизборната кампания. Поводът - парите за отбрана. 

"Г-н Вигенин, не знам кои са вашите експерти, но това, което са ви казали и написали, показва, че са тотално неграмотни. Кажете им да си скъсат дипломата и да се скрият и по темата за отбрана да не говорят", реагира остро Каракачанов по bTV.

"За 4 години 48% е имало увеличение на заплатите на военнослужещите. За пръв път започнаха процеси по модернизация и превъоръжаване. Договорът за самолетите F-16 не е договор на хартия. F-16 и МиГ-21 са най-продаваните и най-масовите самолетите. Проектът за корабите също не е проек на хартия", обяви още той. 

По думите му за пръв път броят на постъпилите е повече от броя на напусналите българската армия. "Какви глупости ми говорите тука за неща, които не разбирате?!", обърна се още веднъж към Вигенин Каракачанов.