Каракачанов: Ако някой мисли, че имам власт върху прокуратурата, ще се разочарова

Каракачанов: Ако някой мисли, че имам власт върху прокуратурата, ще се разочарова

"Ако някой си мисли, че имам власт върху прокуратурата и ще си позволи да влияе на прокуратура, може да се разочарова". Това коментира вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов относно думите на бизнесмена Пламен Бобоков, че е разочарован от него.

"Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура и даже полиция, като вицепремиер, отговарящ за полицията и част от службите, да им оказвам каквото и да е влияние или давление при изпълнение на техните задължения", допълни той и добави, че в това отношение не е търсена подкрепа от него.

"Не сме говорили на такива теми. Аз съм се обаждал поне три пъти, след като беше освободен, защото ние сме приятели.Аз не се отказвам от приятелите си, когато изпаднат в нужда. Още в първите дни аз казах, че сме приятели и имаме нормални човешки отношения", каза военния министър.

Той коментира и новата порция кореспонденция между Бобоков и президента Румен Радев, изнесена от прокуратурата, за назначаване на посланик в Нигерия.

"И президент и външно министерство са държавни институции. Посланиците на други държави лобират съвсем ясно и директно за интересите на своите фирми. И това го правят всички. Ако става въпрос за това, аз не го намирам за престъпление", каза Каракачанов и поясни:

"Ако е въпрос само за това, да се търси съдействие от държавни институции за това да се подпомогне българска компания някъде в света, аз не виждам нищо нередно."

Относно записите и снимките от спалнята на премиера, той каза, че това е част от онази негативна политическа практика, която е позната за политическия живот навсякъде по света. "Не го намирам за морално и нормално, но не съм изненадан, че се случва. Но не е нито морално, нито нормално. Ако някой, някъде, някога е искал да каже нещо, можел е да го направи в съответните институции, които могат да вземат отношение, а не да мълчи 2-3 години и да вади нещата подборно тогава, когато смята че ще има някакъв политически ефект за някой друг", завърши Каракачанов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.