Караянчева откри предизборната кампания на ГЕРБ Кърджали (ОБНОВЕНА)
3

Караянчева откри предизборната кампания на ГЕРБ Кърджали (ОБНОВЕНА)

Красен Кралев в Сливен: Ще реконструираме терена на Военния стадион. Мислим за спортна зала с 1000 места

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева откри предизборната кампания на ГЕРБ Кърджали. Тя е и водач на листата.
 

По думите й кампанията ще бъде от врата на вата, защото нямало от какво да се срамуват, но ще бъде съобразена с препоръките на Щаба. По думите й родопчани били хора с будна съвест и политически активни. „Измина този мандата пълен от 4 години, направихме много неща, но има още какво да се прави“, подчерта Караянчева.

„България стана балкански лидер на европейската сцена. Когато можехме да си отдъхнем...дойде вируса и никой не ни помогна, нито опозицията ниво президента“, даде да се разбере тя.

По думите й благодарение на правителството държавата не била затворена. „Знам, че хората в региона ми имат доверие, защото решихме много проблеми. Имаме европейски стадион, реновирани училища“, каза Караянчева. Тя обеща, че околовръстния път ще бъде направен. От думите й стана ясно, че когато трябвало да се направи първа копка дошъл коронавирса и средствата трябвало да се пренасочат. Караянчева подчерта, че в ГЕРБ има много мохамедани и български турци.

„Политиците мислят за следващите избори, а държавниците за следващите поколения. Ние сме държавници. На 4- ти април ще изберем не само път, но и посока, защото вярваме, че българските граждани ще ни повярват“, заяви председателката на НС. „Тръгваме към победа на ГЕРБ, на Кърджали, на България“, завърши Караянчева.

В Ямбол ГЕРБ-СДС тръгнаха към изборите от храм „Свети Николай Чудотворец“, където бе отслужен молебен за здраве и успех, за осъществяване на всички добри и полезни дела, които си поставя за цел коалицията. Д-р Димитър Рунков, Станислав Говедаров, Димитър Иванов, Снежана Делчева, Атанас Христов, д-р Дора Йовчева, Павел Додов и Явор Брънков, от листата за народни представители на ГЕРБ-СДС, както и общинските ръководства, общинските съветници, членове и симпатизанти на двете партии запалиха свещ и се помолиха за благоденствие и успех, съобщиха от управляващата партия. „Вярата и християнските ценности са ни помагали много във времето, те са стълбът, на който се крепи обществото, без значение през какво преминава. Нека бъдем здрави всички и целеустремени!“, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Ямбол, д-р Димитър Рунков.

Допълнителни инвестиции в спортна инфраструктура в Сливен и региона обеща министърът на младежта и спорта и водач на листата на ГЕРБ/СДС в Русе Красен Кралев.

Днес той се срещна в Сливен с представители на спортни клубове от областта. Кралев обяви, че от правителствата на Бойко Борисов до момента са инвестирани над 500 млн. лв. в спортна инфраструктура. Спортният министър отчете, че е започнал и първият етап от изграждането на физкултурни салони в училищата. В програмата за следващите 4 години е заложено построяването на по 25 салона всяка година.

В Сливен с близо 1,8 млн. лв. ще бъдат изградени два физкултурни салона - в Профилираната природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов". 1500 са учениците в двете гимназии. Те ще могат да използват нови и модерни съоръжения за спорт. От своя страна министърът на земеделието, храните и горите и водач на листата на ГЕРБ/СДС Сливен Десислава Танева, която бе домакин на срещата, обяви, че това, което се инвестира в спорт и спортни съоръжения през последните години, никога досега не е правено.

В Сливен предстои обновяване на инфраструктурата на Военния стадион и Колодрума.

Обсъдена бе и възможността за изграждането на многофункционална спортна зала в града и футболен терен, който да бъде използван от спортните клубове. Кметът на Сливен Стефан Радев уточни, че се работи по задания за изготвяне на идейни проекти за двата спортни обекта, след което ще бъде обявен конкурс за проектни предложения. И двете съоръжения предлагат различни възможности за експлоатация. Като пример той посочи, че теренът на Колодрума, освен като спортен обект, може да се използва и за лятна сцена за провеждането на различни мероприятия.

Военният стадион може да бъде многофункционален, заради голямата площ на терена.

В Сливен с финансиране от Министерски съвет беше извършен ремонт на зала "Асеновец" на стойност 1,3 млн. лв., припомни Стефан Радев. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев допълни, че през 2016 г. Министерството на младежта и спорта е осигурило 575 541 лв. за изграждане на зала за борба, а през 2015 г. са отпуснати 93 633 лв. за изграждане на отоплителна инсталация на закритата лекоатлетическа писта. Кралев обяви, че инвестициите в спортна инфраструктура ще продължат със същите темпове.

"Няма да спрем с амбициозните проекти, защото в продължение на 30 години не беше направено нищо по отношение на спортните обекти. Има работа в цялата страна", каза министърът. Спортният министър пое ангажимент към боксов клуб "Сливен" да бъде закупено тренировъчно оборудване за залата, в която се подготвят състезателите. Десислава Танева допълни, че през 2021 г. Министерството на младежта и спорта ще подкрепи и провеждането на емблематичното за региона Рали "Сливен", за което представителите на АСК „Скорпион“ благодариха.

Клубовете в Сливен изказаха благодарност към министъра на младежта и спорта за това, че средствата за тяхната дейност са увеличени двойно през 2021 година. 16 клуба от града получават субсидия от ММС в размер на 290 493 лв.

"Плановете ни са финансирането за спортните клубове да продължава да се увеличава. Целта е в следващите четири години средствата по Програмата за развитие на спортните клубове да бъдат вдигнати с до 200% за целия период", обяви Красен Кралев.

Той отбеляза още, че се планира да бъде извършена реформа в спортните училища, да се повиши квалификацията на треньорите и да бъде регламентиран техният статут, както и да се направи широко внедряване на научно-приложната дейност в спорта за високи постижения.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.