0

П редседателят на Народното събрание Цвета Караянчева гласува в Кърджали и както тя се изрази - е гласувала за кандидата, който би бил най-полезен за развитието на града.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева гласува в Кърджали и както тя се изрази - е гласувала за кандидата, който би бил най-полезен за развитието на града.

„В никакъв случай тези избори не могат да бъдат разглеждани като резултат, който да предизвика предсрочни парламентарни избори“, според Караянчева. Тя обясни, че това са различни избори, като местните са мажоритарен избор, пряко свързан с представата на хората за по-добър живот. "Не очаквайте парламентарни избори след тези за местна власт", отсече Цвета Караянчева.

Председателят на парламента отказа да се впусне в коментар на думите на президента Румен Радев по темата за избор на главен прокурор. Караянчева припомни, че в България има разделение на властите. Според нея трябва да се остави президентът да се запознае с целия протокол по избора, който протече в четвъртък, 24 октомври.