Карадайъ заръча 18 000 гласа за община Кърджали и 4 мандата за областта

Карадайъ заръча 18 000 гласа за община Кърджали и 4 мандата за областта

Минимум 18 000 гласа от община Кърджали и 4 мандата за областта заръча лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджали Мустафа Карадайъ.„През април дадохме старт на рестарта на държавата. Направихме една голяма крачка към възстановяване на държавността.За да се случи рестарта изцяло – в деня на изборите от 7 сутринта до 7 вечерта с №7“, призова Карадайъ от Кърджали.

Припомни, че когато ДПС била на власт през 2007 г. България станала член на ЕС, а дългът, който бил едва 1 млрд. лева, след това през 2009 година вече станал 17 млрд. лева.

.„А сега каква е ситуацията – младите хора напускат България, за да търсят препитание в чужбина, чужди инвестиции липсват, дългът на държавата е 20 милиарда лева. Кой ще го връща?, попита Карадайъ и отговори, че това ще са нашите деца и внуци. По думите му целите и приоритетите на ДПС са ясни - да осигурим стабилност в държавата. Стабилността на свой ред обаче произхожда от ускореното икономическо развитие на страната.

„Пътят, по който България ще върви е пътят, който ДПС посочи“, заяви на свой ред  зам.-председателят на ДПС Йордан Цонева.  И продължи: „С битките си за свобода, за права, за демокрация, за език, за вяра". Призова България да се върне на този път, тъй като 12 години е на пътя на авторитаризма, на разграждането на демокрацията. Това по думите му е път, който води за никъде, който не води към Европа. „ Няма да позволим подмяна, промяна ще има и то истинска“, заключи Цонев. 

Президентът на европейските либерали Илхан Кючюк посочи, че като партия, която носи отговорността на миналото, но в тази отговорност повежда към бъдещето. "Ние искаме да съградим демокрацията на ново,да направим институциите функциониращи, да направим така, че разговорът за бъдещето да преминава през официалните формати на държавата, да направим така,че да не сме най-бедната страна … Нека да дадем шанс на страната си', призова Кючюк.

 По-рано през деня екипът на Централния лъч се срещна с бизнеса и работодателите, както  и  с дамите от  Женските дружества на ДПС в област Кърджали.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.