Карадайъ за Съединението: Днешното време е не по-малко драматично и изисква същия подвиг

Карадайъ за Съединението: Днешното време е не по-малко драматично и изисква същия подвиг

"Днешното време е не по-малко драматично и изисква същия подвиг – да се преодолеят лични и партийни пристрастия, за да можем в единство и заедност да живеем мирно и градивно, в името на по-доброто бъдеще на нашата Родина. В името на по-доброто бъдеще на всички нас и на децата ни. За да бъдем достойни членове на Европейския съюз, за да е фактор България и на международната политическа сцена". Това посочва лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в пост във Фейсбук  по повод 136-годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Карадайъ изтъква, че днешният празник е повод да си припомним колко е важно единението, защото то носи сила и възход. Изтъква,че на тази дата отдаваме достойна почит на всички, които с живота и делото си направиха така, че България да има достойно място на картата на Европа и на света.

Карадайъ посочва, че да осигурим по-добро бъдеще на страната е нужно "преди всичко да обичаме страната си истински и безусловно, да имаме визията за нейното развитие, да имаме волята да работим неуморно за националните приоритети". Изтъква, че важно условие затова е да се пазят правата на хората и техните свободи, да се уважава достойнството на всеки човек и то без значение на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние, както повелява Конституцията на Република България.

"Важно условие е също да можем да си говорим и чрез диалог да решаваме проблеми, да изграждаме мостове помежду си, да имаме общ хоризонт и да вървим заедно по Пътя. Няма по-подходящ празник от 6 септември, Деня на Съединението, в който да си припомним колко е важно единението на нацията, на народа, на всички български граждани. Да осмислим празника и, вярвайки, че няма силна държава без отговорни и активни свободни граждани, да направим своя избор за силна и просперираща европейска България. Да си пожелаем да бъдем здрави и единни. Честит празник!", завършва Карадайъ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.