Карадайъ от Плевен: С душа и сърце работим за просперитета на България

Карадайъ от Плевен: С душа и сърце работим за просперитета на България

"Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София, и в Плевен, и в Буковлък. С душа и сърце работим за просперитета на нашата Родина България.". Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент на България, на предизборна среща в Плевен, съобщиха от партията.

Той се възмути, че въпреки това в България се намират партии и хора, които умишлено рисуват фалшив образ на ДПС и лепят етикети на Движението.

"Правят го, защото имат двойствено и лицемерно поведение - едно в Брюксел, друго в България. В Брюксел приемат едни регламенти, в България гласуват обратни на тях закони", заяви Карадайъ на срещата. Тя се състоя при спазване на всички противоепидемични мерки. В нея участваха Искра Михайлова, кандидат на ДПС за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС и Марио Рангелов, водач на листата на ДПС в Плевен.

"Нашата кампания тръгна от Брюксел. Защото на нас Европа не ни е нито началник, нито мащеха. Ние сме част от Европа", подчерта Мустафа Карадайъ. Той припомни, че стартирайки кампанията си от Хага и Брюксел проведе редица срещи с европейските комисари, европейските депутати, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, със седмината либерални премиери, с партийните лидери на либералните партии на Балканите.

"Тази подкрепа на Брюксел е признание за моженето на ДПС, което Движението показва вече 30 години", каза кандидатът за президент.

"Брюксел не търси поводи за различия, омраза, разделение и червени линии. Брюксел търси знаещите, можещите и идейните хора, които ще задават цел, посока и приоритети", подчерта Мустафа Карадайъ и изтъкна, че в момента президентът на АЛДЕ е Илхан Кючюк, на европейската либерална младеж - Антоанета Асенова, също от ДПС.

"Президентската институция не е лишена от съдържание. В Конституцията пише, че олицетворява единството на нацията. Но виждаме там хора, които търсят разделителни линии. Ние с Искра Михайлова олицетворяваме единството на нацията. През всички тези 30 години, в които сме заедно в политиката, основната ни ценност е философията на заедността. Тоест различните да бъдем заедно, всеки да отстоява своята идентичност. И ако е необходимо, да помогнем на различния в отстояването на неговата идентичност, но да бъдем заедно и заедно да градим общото ни бъдеше в нашата Родина България", подчерта Карадайъ.

Той посочи, че президентската институция е полето, на което различните политически партии трябва да намерят съгласие за националните цели. А не президентът да застава в политическия окоп и да води политически битки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.