Карадайъ от Монтана: ДПС е гарант, че конституцията и законите ще се спазват

Карадайъ от Монтана: ДПС е гарант, че конституцията и законите ще се спазват

"Ние с г-жа Искра Михайлова сме гарант, че Конституцията и законите на страната ще се спазват и ще се работи за интересите на народа и на държавата. Не като последните президенти и техните служебни министри да ползват държавния апарат за репресия срещу политическите си опоненти, газейки конституцията и законите на страната". Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадай,който е кандидат за президент на движението на среща в Монтана. 

"Ние с г-жа Искра Михайлова не разглеждаме политическите си опоненти като врагове, а като хора с различни ценности, като богатство за правене на политика", заяви Карадайъ.

И добави: "Изправям се пред вас в трудно време, изпълнено с изпитания и предизвикателства, когато хората се притесняват за здравето си, работата си, за хляба.Но и във време на надежда, че с общи усилия, заедно можем да направим нашата Родина България по-добро място за живеене”.

Той изтъкна, че ще бъдат президентът и вицепрезидентът които поставят ясни национални цели – новата е да постигнем средните европейски стандарти на живот възможно най-бързо.

Карадайъ подчерта, че ДПС има самочувствието да предлага днес нови национални цели, защото още от зората на демокрацията Движението посочва мястото и пътя на България - да бъдем член на ЕС и на НАТО.  "Така правим политика ние, ДПС – с ясна цел, ясни приоритети, ясна програма.”, каза той.

Поясни, че след 2009 г. в България няма цел, няма посока и това бил големия ни проблем - независимо кои са били премиери и кои са били президенти, никой не е дефинирал ясна цел за последните 12 години. "Затова няма как да имаме успехи", каза още Карадайъ.

Според него президентът на България трябва да предлага национални, обединяващи каузи, цели.

"Ние можем да застанем пред вас и да кажем, че България трябва да има ясна цел, която да започне да започне да реализира от днес - да достигне средните европейски стандарти на живот час по-скоро", каза Карадайъ. И припомни, че 5 години ДПС има програма за ускорен икономически растеж с 3 основни приоритета: чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия – зелена икономика, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политическите процеси.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.