0

Н ие сме пазителите на демокрацията в България. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайът пред избиратели на предизборна среща в Момчилград , на която бяха представени кандидатите на ДПС за кметове  в района, включително и кандидата за кмет на община Момчилград Илкнур Кязим.

Ние сме пазителите на демокрацията в България. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайът пред избиратели на предизборна среща в Момчилград , на която бяха представени кандидатите на ДПС за кметове  в района, включително и кандидата за кмет на община Момчилград Илкнур Кязим.

По думите му, ако някои хора „тръгнат да вземат властта“ с недемократични средства, то трябва да им кажат, че именно ДПС са пазителите на демокрацията у нас. „В името на стабилността и сигурността понякога сме подкрепяли някои правителства, но когато се е налагало пак заради стабилността и сигурността, то ние сме сваляли правителства“, обяви Кардайъ и добави: „Държавата и държавността ще пазим ние“. Той изтъкна, че ДПС винаги са били близо до хората и винаги са се грижили за своите избиратели. По думите му тяхната партия най-правилно разчита знаците на демокрацията, че властта идва от хората, а не със сила.

„През годините някои временно заставаха начело, заради властта, но след това заминаха в небитието“, каза той. Лидерът на ДПС изтъкна, че последните парламентарни избори през 2017-та са докарали националистите във властта, а сега ГЕРБ и БСП се състезавали кой е по-голям националист.

"Ще имате прекрасен кмет, който ще оправдае очакванията на всички момчилградчани.“, обърна се Кардайът към гражданите и изтъкна, че могат да си предават щафетата от екип на екип и от поколение на поколение. „Най-яркият пример затова е тук, в Момчилград, това ни отива на нас в ДПС“, каза още лидерът на ДПС. На свой ред Йордан Цонев припомни, че преди 8 години са превзели бастиона им в Северна България – Дулово и даде да се разбере, че сега ще си го върнат