0

П редстоящите избори ще определят посоката на развитие на общините и на страната. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от Казанлък. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на представянето на кандидатите за общински съветници в общините Павел баня и Казанлък и кандидата за кмет на ДПС за община Павел Баня Иса Бесоолу в град Казанлък, съобщиха от движението.

Предстоящите избори ще определят посоката на развитие на общините и на страната. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от Казанлък. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на представянето на кандидатите за общински съветници в общините Павел баня и Казанлък и кандидата за кмет на ДПС за община Павел Баня Иса Бесоолу в град Казанлък, съобщиха от движението.

Много хора може да са кандидати от различни партии, но много по-важно е каква политика и философия изповядват, заяви лидерът на ДПС.

Карадайъ изтъкна, че ГЕРБ са включили националистите във властта, без да имало нужда и сега резултатът е налице. "Леви и десни, всеки който проповядва разделение и противопоставяне и омраза към различието знае, че не води до нищо добро в нашата страна", обясни лидерът.

Карадайъ каза, че благодарение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, са се обединили през 1989г. и докарали демокрацията в държавата.  "30 години ние споделяме политиката на толерантността и заедността", поясни той и добави: "Заедността означава да сме различни по религия и етнос, но да сме заедно. Всеки с достойнство да си отстоява своята идентичност, но заедно да градим нашето бъдеще и бъдещето на нашите деца в нашата Родина".

Лидерът на ДПС обяви, че няма да позволим на никой да ни противопоставя нито по етнически, нито по религиозен признак. Затова на тези избори трябва да дадем ясен, силен и мощен знак към София, Брюксел и света, заяви той.

По думите на зам.-председателят  на ПГ на ДПС  Йордан Цонев  партията е машина за демокрация. "Нищо не може да спре нас етническите българи и православни християни да бъдем в най-патриотичната партия, каквато е ДПС", каза още той. По думите му ДПС е единствената партия, в която патриотичният модел на Васил Левски се прилага на практика и на дела. Това е нещото, което може да възроди България, заяви той.