0

Е кипът на Централния лъч на ДПС присъства на предизборен митинг в Исперих. В препълнена зала бяха представени кандидатите за кметове на населени места и общински съветници на ДПС начело с кандидата за кмет на община Исперих инж. Белгин Шукри, съобщиха от партията.

Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на предизборен митинг в Исперих. В препълнена зала бяха представени кандидатите за кметове на населени места и общински съветници на ДПС начело с кандидата за кмет на община Исперих инж. Белгин Шукри, съобщиха от партията.

В своето изказване председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пожела успех на кандидатите и каза "убеден съм, че на 27-ми октомври още на първия тур Белгин Шукри ще бъде избран за кмет на община Исперих". Карадайъ подчерта, че ДПС говори за включването на свободните и активни граждани във вземането на решенията и в контрола на изпълнението на тези решения. Ние казваме властта идва от хората, властта е на хората, властта служи за решаването на проблемите на хората и затова нашето мото е “Власт за хората“, допълни той.

Лидерът на ДПС критикува и модела на управление на общината и заяви, че никой няма право да си мисли, че може да репресира нашите хора. ДПС сме пазители на мира, стабилността и сигурността в нашата Родина, бе категоричен Карадайъ.

В името на стабилността и сигурността в нашата Родина, ние през 1989г. създадохме срещу дулата на танковете и автоматите и до днес в 21 век ние няма да допуснем някой да си играе с нашата чест и достойнство, допълни Карадайъ. И в името на стабилността и сигурността на нашата Родина, ако е необходимо ще подкрепяме някоя власт. Но ако някоя власт не работи за стабилността и сигурността, ще я сваляме. Имаме тази сила, заяви ясно председателят на ДПС.

Карадайъ обяви, че ДПС е единствения пазител на мира, целостта и стабилността. Това е нашата мисия, това е нашата карма, заключи той.

Пишем историята на нашата Родина България, нашата обща Родина – на християни, мюсюлмани, българи, турци и на всички етноси, които живеят, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Ние от ДПС пишем тази история с доброта, патриотизъм, мъдрост и без страх. Това е историята, която написахте вие и която продължихме да пишем заедно, допълни той.

На предизборния митинг в Исперих присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, членът на ЦОБ Емел Етем, народните представители Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов, Имрен Мехмедова и Танер Али, Гюнер Четин-зам.-кмет на община Чорлу и отговорник на ДПС за район Тракия, Р Турция, кандидат кметове на общини и населени места.