Местните структури на ДПС в Разград и Гоце Делчев вече са номинирали настоящият председател на Движението Мустафа Карадайъ отново за негов лидер.

В събота делегатите на общинската отчетно-изборна конференция в Разград освен че номинираха Карадайъ за председател на ДПС, избраха и нов общински лидер. Постът зае Али Назмиев. Предшественикът му Левент Апти пък става негов заместник. Сайди Чолак пък бе преизбран за председател на партията в Гоце Делчев.

ДПС е в отчетно-изборна година, като на 26 април Движението трябва да избере нов лидер на партията, тъй като мандатът на Карадайъ изтича. Такъв избор трябваше да се проведе още миналата година, но той бе отложен с шест месеца заради местния вот.
Номинациите за избор на председател в Движението се правят на общинските, след което и на областните конференции.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Гешев предлага мораториум върху актуализирането на заплатите на съдиите

Главният прокурор на Република България Иван Гешев поиска от Прокурорската колегия да предложи на Пленума на Висшия съдебен съвет приемането на решение за налагането на мораториум до края на 2020 г. върху актуализирането на основните месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, на съдебните служители в Прокуратурата на Република България, както и да се дадат препоръки на административните ръководители на органите на съдебната власт за ползването от магистрати и служители на платения годишен отпуск по време на извънредното положение.  

България приветства старта на преговори със Скопие и Тирана за ЕС

България приветства приемането на положително решение за започване на преговори с Република Северна Македония и Република Албания, което е важно както за сигурността на региона, така и за доверието на гражданите на тези страни в европейските институции, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Държавата ще поеме заплатите и осигуровките в културните институти

Осигурява се субсидия за изплащане на брутните трудови възнаграждения и за начисляване на дължимите осигурителни вноски от работодател на работещите в държавните културни институти, осъществяващи дейности в областта на сценичните изкуства, съобщиха от МС.