0

"Ние залагаме на младите! Ние залагаме на нужната промяна и на Европейския съюз, и на България". Това заяви председателят на ДПС и водач на листата на партията за членове на Европейския парламент Мустафа Карадайъ по време на предизборната среща в Русе, съобщиха от пресцентъра на движението. 

"Ние залагаме на младите! Ние залагаме на нужната промяна и на Европейския съюз, и на България". Това заяви председателят на ДПС и водач на листата на партията за членове на Европейския парламент Мустафа Карадайъ по време на предизборната среща в Русе, съобщиха от пресцентъра на движението. 

Централният лъч на ДПС тръгна от Русе на предизборна обиколка за предстоящите европейски избори, съобщават от пресслужбата на партията.

В своето изказване Карадайъ подчерта, че Европа се нуждае от промяна, но тази промяна няма да я направят онези, които са създали проблемите.

"Европа има нужда от млада енергия, от нови идеи, от нова енергия за своето развитие. Европа има нужда да си припомни основополагащите идеи за ЕС, основните ценности на ЕС и тази млада енергия да върви напред. А не с национализми, не с противопоставяне, не с разделение", каза Карадайъ и заяви ясно "Не Европа на нациите, а искаме единна и силна Европа. ДПС може да го направи, и всички заедно ще го направим."

"Ние имаме приемствеността на поколенията, имаме експертите и най-обучените млади хора", добави водачът на листата на ДПС и констатира:

"За да върви Европа в правилната посока има нужда от нашите евродепутати. С номер 20 ще направим избора за правилната промяна в нашата Родина. Тя, в пъти повече има нужда от промяна на този модел на управление".

"Национализмите са опасно нещо. Ние трябва да се учим от историята. Национализмите са създали конфликти преди десетилетия, за да се стигне до необходимостта, вместо да се противопоставяме, да търсим начини да се обединяваме. Днес в почти всички държави в ЕС национализмите са на мода. Само, че в България ,без да има нужда от това, те са включени във властта. Продукта на тази власт веки ден го виждаме", обясни той.

Мустафа Карадайъ разкритикува действията на управляващите като каза, че те са едни европейци в Брюксел, а в България обратно.

"Тази шизофрения не може да бъде правилният избор на нашата родина. Ние ще направим така, че с нашия избор, с номер 20, мисията, която я изпълняваме 30 години, да може да я продължим. Ние сме пазители на целостта, на мира, на стабилността в нашата държава. Ние осъзнаваме мисията си и носим отговорността и ще продължаваме да я изпълняваме", обяви Карадайъ.

Председателят на ДПС каза, че ежедневно се говори за стабилност на властта, а ние говорим за стабилност на дъжавата.

"Понякога е нужно в името на стабилността на държавата да има стабилност на властта, но в някои случаи в името на стабилността на държавата трябва да се свали властта", допълни той. "Единствено ДПС имаме ясна програма за ускорено развитие на България в рамките на ЕС. Ние вярваме на Русе и затова съм убеден, че с номер 20 Русе ще покаже себе си", заключи Мустафа Карадайъ.

По-късно през деня Карадайъ и предизборния лъч присъстваха на традиционния пролетен събор в омурташкото село Могилец. 

"ДПС е онази сила, която събира минало, настояще и бъдеще в едно. Това може да се случи само в ДПС. На 26 май ще направим ценностен избор", каза там Карадайъ.  Той представи кандидатите на ДПС за членове на ЕП като каза, че те са млади, образовани, но и експерти и специалисти в своите области. Хора с амбиции, идеи и виждания за промяна на ЕС, каза още той. Карадайъ изтъкна, че ЕС е на кръстопът, националистите са на мода, както в България. Ние на 26 май ще направим нашия ценностен избор – Европа на национализмите или Европа на ценностите и демокрацията. Това е нашият избор на 26 май, каза той.

По адрес на двойната политика на управляващите Мустафа Карадайъ каза, обръщам се специално към Герлово – вижте само, когато правим грешки, какво допускаме в нашата Родина. За националистите няма да говоря, но за национализмите ще го направя. ГЕРБ в Брюксел и на свои пресконференции в Европа гласува специални решения за борба против национализмите, а идват в България, без да има нужда от това, включват  националистите във властта. С нашият глас провеждат тази политика против нас. Идват и искат нашият глас, за да водят политика против нас. Аз съм убеден, че го разбираме много точно и много ясно го виждаме. Ето и европейската им политика – в ЕП са съвносители на резолюция против национализмите в Европа, а като предлагаме същата резолюция в Народното събрание, те не я подкрепят. Такава шизофренна политика не се уважава никъде – нито в Могилец, нито в Герлово, нито в България, нито в Европа, бе категоричен Карадайъ. Лидерът на ДПС се обърна към събралото се множество като каза, че апелът му е да положим усилия.  Да кажем на нашите комшии, нашите роднини, нашите приятели, колко е важно на 26 май да гласуват с номер 20 за ДПС. Аз вярвам във вас!, заключи той.