0

И маме хъса и енергията да спрем национализмите и омразата. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборната обиколка на движението в Сливенско. 

Имаме хъса и енергията да спрем национализмите и омразата. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборната обиколка на движението в Сливенско. 

Централният лъч на ДПС бе в област Сливен, съобщиха от партията. След срещи с избиратели в Нова Загора, селата Баня, Бяла паланка и Новачево, Централният лъч присъства на предизборна среща в град Сливен.

Карадайъ разкритикува действията на управляващите като заяви, че в Брюксел и Европа ГЕРБ защитават езиковото многообразие, но не и в България. "Явно България според тях не е в ЕС. Идват в България и забраняват другите езици. България в ЕС ли е?", попита Карадайъ. Той припомни, че ЕП е приела решение за борбата с неофашизма, ксенофобията и омразата, а от ДПС са предложили същото решение в Народното събрание. То обаче не било подкрепено.

По думите на Карадайъ в момента в Европа национализмът е на мода. И докато в ЕС основните партии защитават демокрацията и европейските ценности, в България се получава обратното. "Тук основните партии се надпреварват кой по-голям националист да бъде", обяви той и добави, че това е опасно и за България и за ЕС. "И затова, когато ние казваме, че България има нужда от ДПС, аз ви заявявам, че ЕС има нужда от ДПС", бе категоричен Карадайъ.

Йордан Цонев пък изтъкна, че ДПС е силна и важна партия за съдбата на България, а без движението нямало да се събори тоталитарния режим, нямало да има и никаква промяна и стабилност

България и ЕС е в криза, коментира лидерът на младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк. Според неговата колежка Искра Михайлова в ЕП ДПС е гарант за демокрацията в България и могат да бъдат гарант за сигурността на ЕС.

След предизборния митинг Централният лъч присъства на ифтар даден от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.