0

Н ационалния трибагреник подариха кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова на олимпийския шампион Ружди Ружди, който е роден в град Глоджево, община Ветово, съобщиха от движението.





Националния трибагреник подариха кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова на олимпийския шампион Ружди Ружди, който е роден в град Глоджево, община Ветово, съобщиха от движението.





От там напомнят, че Ружди Ружди е златен медалист от Параолимпийските  игри в Рио 2016, когато в дисциплината тласкане на гюле атлетът подобри световния рекорд.

Ружди донесе първи медал за България от Параолимпийските игри в Токио тази година, след като спечели сребро в тласкането на гюле на турнира по лека атлетика.  30-годишният Ружди е световен рекордьор, действащ световен и европейски шампион в дисциплината.

Инициативата българско знаме във всеки дом, всяко училище, всяка детска градина, всяка обществена сграда е каузата на Искра Михайлова, която тя ще отстоява като вицепрезидент на България.

Преди това Карадайъ и Михайлова откриха паметна плоча на героите от русенското с. Смирненски . е подариха българския национален трибагреник на кметството в Смирненски. Инициативата българско знаме във всеки дом, всяко училище, всяка детска градина, всяка обществена сграда е каузата на Искра Михайлова, която тя ще отстоява като вицепрезидент на България. Паметна плоча увековечава героизма на хората от Смирненски, загинали в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. „Днес с откриването на паметника на загиналите от Смирненски във войните за България призоваваме за единство на нацията. В името на просперитета и бъдещето на нашата Родина България”, написаха Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова в летописната книга на кметството в Смирненски.