Карадайъ и бизнесът: Приоритетите ни съвпадат (ВИДЕО)

Карадайъ и бизнесът: Приоритетите ни съвпадат (ВИДЕО)

Работодателите и ДПС имат пълно съвпадение по икономическите въпроси. Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и ДПС се договориха за ежемесечни срещи след парламентарните избори на 4 април.

"Имаме сходни идеи за приоритети в страната, за мерките, с които да преследваме тези приоритети почти имаме съвпадения, но днес констатирахме, че тези хубави пожелания остават във времето, а след изборите не продължава този процес. С представителите на работодателските организации постигнахме съгласие. Тези срещи, които правим преди избори ще ги продължим и ежемесечно и след изборите, за да може независимо кой е на влас да следва ясно приоритети в страната. Считам това за една добра крачка напред в процеса на включването на активните граждани във вземането на политическите решения", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той отново припомни приоритетите им- Зеления пакт, дигитализация и гражданското общество, които са и приоритети на ЕС.

По думите му, за след 4-ти април, за да се постигне ускореното икономическо развитие на страната трябва да се възстанови нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията, за да се възстанови държавността.

„За нас тези срещи са били източник на политически решения, защото както казва нашия почетен председател г-н Доган: Полисите в политиката трябва да се обърнат. Не администрацията и политиците да диктуват дневния ред, а работодателите и бизнеса. Защото бизнеса движи икономиката, работодателите правят работните места и страната и бюджета и зависят от това как се развива икономиката. Много точно го беше обобщил в едно свое изказване господин Доган и аз ви го цитирах“, заяви от своя страна зам.-председателят на Движението Йордан Цонев.

По думите му светът вървял към водородните технологии, а ние не трябва да вървим след света. „Въпрос на бъдещо първенство в икономиките е кой по- напред ще въведе водородната технология и ще излезе от въглеродната епоха. На това е подчинен и зеления пакт“, завърши Цонев.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев благодари на Карадайъ и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, че са се отзовали на поканата. По думите му на 99% приоритетите им били еднакви в частта с бизнеса. „Не случайно през годините сме срещали подкрепа в парламента от ДПС. Не сме имали различия“, заяви Домусчиев.

Той изрази мнение, че срещата била ползотворна. По думите му Движението помагало на българския бизнес.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.