0

Д ПС е пазител на единството на страната. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборно мероприятие към хората на кърджалийското село Мост.

ДПС е пазител на единството на страната. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборно мероприятие към хората на кърджалийското село Мост.

 „Българският етнически модел проповядва философията на толерантността и заедността“, каза още той и припомни, че по време на избори е забранено да говорят на майчиния език. По думите му ГЕРБ са вкарали националистите във властта, без да има нужда от това. В резултат ГЕРБ и БСП се състезавали кои са по-големи националисти. "Всеки ден виждаме в НС, по медиите и в законодателството, че стъпват в полето на национализма. ГЕРБ взимат властта и обръщат тази власт против нас в законодателството, каза още Карадайъ. Той обясни, че във всички международни стандарти се посочва, че в условията на демокрация трябва да има информиран избор. Това е ценността – информирания избор, а не езикът, каза той и добави, че от Венецианската комисия има поне 15 препоръки за вдигането на забраната да се агитира на майчин език. .

Лидерът на ДПС изтъкна, че тяхната политика не е разделението, а българският етнически модел, в който се проповядва толерантността и философията на заедността. Карадайъ подчерта, че ДПС са докарали демокрацията у нас и трябва да я опази. За ДПС формулата на отворено управление означава включването на активните и свободни граждани в процеса на взимане на решения и в контрола на изпълнението на решенията, обясни лидерът. "След тези избори сме решени да приложим този модел на отворено управление във всички общини, в които управлява ДПС. Ще начертаем параметрите на такъв тип управление и ще го направим във всички общини, които се управляват от ДПС", каза още той. На свой ред Йордан Цонев заяви,че на тези избори ДПС ще има много сериозно разширение извън традиционните райони. „Ще видите, че ДПС ще управлява общини, в които не живеят етнически турци. Видяхме го и на евроизборите",заяви Цонев.