0

З а Кампания 2020 кандидатстването по основните схеми и мерки от директните плащания ще става електронно. Това съобщи изп. директор на ДФЗ Васил Грудев.

За Кампания 2020 кандидатстването по основните схеми и мерки от директните плащания ще става електронно. Това съобщи изп. директор на ДФЗ Васил Грудев.

В момента ДФ „Земеделие” усилено работи в посока дигитализация на процесите, които администрира. „Тази цел, която съм си поставил, ще стане факт в обозримо бъдеще – в следващите няколко месеца. Тя е в синхрон с приоритетите на българското правителство и в отговор на желанието на ЕС за цифровизация на селското стопанство, за модернизация, прецизност и по-висока конкурентност на отрасъла”, обясни Васил Грудев. По думите му изпълнението на тази задача ще доведе до намаляване на административната тежест, ще облекчи работата и задълженията на всички наши бенефициенти.

Постигането на част от набелязаните цели включва и разширяване на възможностите на Системата за електронни услуги (СЕУ), създадена от Държавен фонд „Земеделие”.