0

К андидатът за общински съветник от Българско национално обединение в Пазарджик Борислав Даскалов оспорва в съда решението на местната Общинска избирателна комисия, която го заличи заради това, че нямал настоящ адрес в града.

Кандидатът за общински съветник от Българско национално обединение в Пазарджик Борислав Даскалов оспорва в съда решението на местната Общинска избирателна комисия, която го заличи заради това, че нямал настоящ адрес в града.

В жалбата си Даскалов пише, че решението е неправилно, тъй като има постоянен и настоящ адрес в Пазарджик повече от 6 месеца. Проблемът идва от това, че е дерегистриран без знанието и съгласието му, след като два пъти в периода от май до август не е намерен на адреса.

Бизнесменът обаче пътувал до столицата, за да помага на болния си баща, а вчера в профила си в социалната мрежа Даскалов съобщи, че родителят му е починал. За това, че е отписан, кандидат-общинарят научил от служител на ГРАО. 

В ЦИК също не могли да решат казуса със заличаването на Даскалов, тъй като се произнесли 10“за“ и 10“против“ това да бъде заличен от листата с кандидати за общински съветници. Нови проверки обаче установиха, че бизнесменът има адрес в Пазарджик и името му е вписано в избирателните списъци на една от секциите в Средно училище“ Д-р Петър Берон“.