Кандидат-студенти мерят сили по математика II в Софийския университет

Кандидат-студенти мерят сили по математика II в Софийския университет

Предварителният изпит по математика II за кандидат-студенти в Софийския университет "Св. Климент
Охридски" започна днес от 9.00 часа, съобщиха от висшето училище.

Изпитът е писмен и се състои в решаването на осем задачи. Преподавателите съветват всеки кандидат-студент да се стреми да изложи решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като се използва въведената в училище математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи.

Решаването на задачите не предполага използването на помощни изчислителни средства. На изпита кандидат-студентите може да се използват химикалки, пишещи в синьо, черен молив, линия, триъгълник, пергел и гума. Не се разрешава използването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри. Изпитът продължава четири часа.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.