Кандидат-студенти избират вуз в чужбина сред 25 онлайн щанда

Кандидат-студенти избират вуз в чужбина сред 25 онлайн щанда

Кандидат-студенти могат да изберат университет в чужбина сред над 25 щанда по време на онлайн изложението „Световно образование“, което ще се проведе днес – 4 октомври. В него ще се включат представилите от Нидерландия, Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Дания, Гърция.

За да вляза в платформата, трябва да си направят предварителна регистрация. След това посетителите на онлайн изложението ще имат възможност за едновременна комуникация с няколко университета във видео разговор или чат сесии на живо. Всеки участник ще получи и достъп до информативни дигитални материали.

По време на изложението „Световно образование“ кандидатите ще имат достъп и до два инструмента за кариерно ориентиране – курс Кариерен Навигатор и тест за избор на специалност MyUniChoices, които да им помогнат да изберат къде да учат. Тестът съдържа 150 въпроса на английски език, с които кандидат-студентите да минат през различни области. При генерираните резултати са обособени области и сфери, които са подходящи за тях. Тестът разкрива и на какво в тях трябва да наблегне студентът, за да има успех в следването си. Например, за ученик от хуманитарна гимназия най-подходяща сфера излиза Бизнес мениджмънта. Ако по време на теста обаче той е посочил, че не обича да борави с числа или подобни програми, то консултантите му обръщат внимание, че в бизнес сферата има много финансова част, учи се счетоводство, финанси, анализ. Кариерният навигатор пък комбинира тест за избор на специалност и професия с личностен тест. Той разкрива персоналните качества на всеки кандидат. „В рамките на курса се съпоставят двата резултата и се отбелязва до каква степен има препокриване. Обсъждат се както традиционните, така и професиите на бъдещето и кандидатите изграждат своята стратегия за кариерно развитие.“, обясни консултантът от агенция „Интеграл“ Стефка Златева.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.