Кандидат-журналисти писаха за

Кандидат-журналисти писаха за "Няколко лайка повече" (ОБЗОР)

1000 мераклии за Софийския университет решаваха задачи

Кандидат-журналисти умуваха по темата „За няколко лайка повече“. Писменият изпит по журналистика даде старт на първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2019/2020 г. Да се явят на него, заявление бяха подали 350 кандидати.

Бяха изтеглени и две контролни теми - „Улицата“ и „На гости на света“.

Кандидат-студентка сподели пред „Монитор“, че е останала доволна от темата и за половин час е написала 6 страници. „Цялата зала ръкопляскаше, когато изтеглиха темата. Не ги видях обаче да пишат много след това“, сподели бъдещата възпитаничка на Алма матер.

Заместник-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова приветства всички кандидати с добре дошли в най-старото висше училище в България на първия изпит от кандидатстудентската кампания за тази година. Тя пожела дълбока мисъл, равновесие на знанията и чувствата и изрази увереност, че кандидатите са подготвени за този изпит и ще покажат най-доброто, на което са способни, за да зарадват родителите и учителите си.

„Фактът, че сте тук, показва, че сте направили първата крачка към един важен избор – избрали сте най-добрия университет у нас и най-добрия факултет“, посочи пък председателят на изпитната комисия по журналистика доц. Ефрем Ефремов.

В балообразуването на бакалавърските програми по „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“ влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. В специалност „Книгоиздаване“ ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по „Български език и литература“, „История и цивилизация“, „Философски цикъл“ и чужд език.

Кандидатстудентската сесия в Алма матер продължи вчера следобед с изпит по математика. Около 1000 души работиха по изпитна тема №2, която бе изтеглена от един от кандидатите. Деканът на Факултета по математика и информатика доц. д-р Първан Първанов поздрави кандидат-студентите за избора им да се явят на изпита. Той ги призова да бъдат отговорни към него, да покажат най-доброто от себе си и да бъдат спокойни по време на своята работа.

Кандидатстването в Софийския университет продължава следващата неделя (31 март) с изпити по математика – II, география, събеседване за специалност изобразително изкуство и музикален инструмент или пеене. На 7 април е най-масовият изпит - по български език и литература, устният по теология, както и събеседване за специалност музикални медийни технологии и тонрежисура. Следват история на България и биология на 14 април, а след това са физика, химия и събеседване за графичен дизайн на 21 април.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.