Правителството одобри кандидатурата на България за седалище на Европейския орган по труда, съобщиха от пресцентъра на МС.

Още по темата:

Обсъждането на предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета за създаване на новата структура започна през месец март 2018 година в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Основната цел на Европейския орган по труда е да улесни прилагането на законодателството в областта на свободното движение и предоставянето на услуги, посредством подобряване на достъпа до информация за лицата и работодателите и подпомагане на сътрудничеството между компетентните органи на държавите членки. В тази връзка се предвижда той да съдейства за организирането на съвместни инспекции при трансгранични нарушения и да провежда процедура по медиация при спорове между компетентните институции на държавите членки относно прилагането на посоченото законодателство.

Предвидено е новият Орган по труда да обедини техническите и оперативните задачи на няколко съществуващи органа на ЕС - Европейското бюро за координация на EURES, Техническия комитет за свободното движение на работници, Комитета от експерти по въпросите на командироването на работници и Европейската платформа за противодействие на недекларирания труд, допълват от правителствената пресслужба.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Муле се ожали от присъда, хонорарът му бил само 500 лв

Осъден условно на 1 година и 8  месеца затвор съучастник в телефонна измама на територията на Казанлък  се ожали от присъда, по сила на която трябва да възстанови на жертвата цялата отнето чрез измама сума от 4 900 лв.

Задържан за иманярство си иска обратно деспотско съкровище

Задържан по обвинение в иманярство 58-годишен казанлъчанин настоява да му бъде върнато обратно иззетите при ареста златни накити, за които специалистите смятат , че са били носени от болярка от най-близкото обкръжение на средновековния деспот Елтимир /Алдемир/  /1280-1305 / , по-малък брат на цар Георги І Тертер и управител на Крънското деспотство.